31.5.07
Microsoft surface
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid932579976?bclid=932553050&bctid=933742930
29.5.07
The Open Source Development Environment for .NET
We are going to add more content (and new releases) over the coming months, so sign up for our announcement list! Also, we want to invite you to participate in the forums, discussing SharpDevelop - its features, feature requests and of course bugs.
SharpDevelop 2.1 is the latest released version of SharpDevelop.
Setup Download [8847 KB]
Source code Download [14528 KB]
Additional Software You Need to Install
NCover for code coverage support inside SharpDevelop
FxCop for code analysis support.
TortioseSVN for Subversion source control support.
Allan Pease -
Succesul unei negocieri nu stă numai în argumentele prezentate, ci şi în gesturile interlocutorilor şi capacitatea fiecăruia de a le interpreta. Iar diferenţele de comunicare nu trebuie uitate în timpul orelor de muncă, fiind şi ele un factor esenţial în succesul unei întâlniri de afaceri.
Toată lumea glumeşte pe seama diferenţelor de comportament dintre bărbaţi şi femei, dar puţini sunt cei care ştiu că majoritatea au la bază chiar diferenţe de construcţie a creierului. Împreună cu limbajul non-verbal, diferenţele acestea au un impact şi în afaceri. Allan Pease, specialist în comunicarea non-verbală, ce va susţine o conferinţă la Bucureşti pe 27 iunie, explică de ce nu trebuie subevaluate aceste diferenţe: „Femeile sunt mai pricepute la interpretat gesturi decât bărbaţii şi pot detecta cu uşurinţă minciuna. De aceea, bărbaţii nu ar trebui să le mintă niciodată în faţă“, sfătuieşte el bărbaţii care negociază cu o femeie. În schimb, în aceeaşi situaţie, femeile ar trebui să vorbească direct, la obiect. „În general, ele nu spun ce vor, ci fac aluzii sau dau indicii“, completează Pease. El argumentează, spunând că femeile şi bărbaţii folosesc limbajul cu scopuri diferite, aceasta fiind, în opinia sa, şi cea mai mare diferenţă între sexe: bărbaţii folosesc limbajul pentru a comunica fapte şi date; folosesc propoziţii scurte, cu un final clar şi la obiect. Femeile folosesc limbajul pentru a relaţiona şi a aprecia.
„Dacă aţi scana creierul unui bărbat seara, când acesta citeşte o revistă sau o carte, aţi descoperi că este, practic, surd. Bărbaţii au un creier care le permite ori să vorbească, ori să asculte. De aceea, bărbaţii vorbesc pe rând. Bărbaţii vor închide radioul pentru a citi o hartă. Nu pot folosi sistemul de navigaţie şi cel de ascultare simultan“, atrage atenţia Pease.
În limbajul non-verbal se folosesc tehnici ale palmelor şi strângerii mâinii (pentru a asigura controlul într-o situaţie), picioarelor (care dezvăluie intenţiile mentale), gesturilor de curtoazie între bărbaţi şi femei, precum şi magia unui zâmbet, pentru a comunica eficient şi a obţine reacţiile scontate. Femeile pot folosi cinci tonuri diferite în vorbire, din care bărbaţii pot identifica doar trei. Toate acestea nu depind deloc de diferenţele culturale.
La telefon, persoana care argumentează cel mai bine câştigă, în timp ce în cadrul negocierilor faţă în faţă nu este valabil acelaşi lucru, deoarece per total decidem mai mult pe baza impactului vizual decât al argumentaţiei. Atunci când cunoaştem oameni, facem rapid judecăţi cu privire la gradul de prietenie, dominanţă şi ca posibili parteneri sexuali, iar privirea nu este primul lucru care ne atrage atenţia. Foarte importantă este strângerea de mână.
„Trebuie să învăţaţi cât de mult strângeţi mâna interlocutorului dvs. şi mâna trebuie să stea dreaptă. Cine are mâna deasupra celei a interlocutorului va domina conversaţia“, spune Pease. Născut la Melbourne, Australia, în 1952, acesta şi şi-a început cariera la vârsta de 10 ani, vânzând din uşă în uşă bureţi din plastic, pentru bani de buzunar. La 17 ani era numărul unu între vânzători pe plan naţional la o firmă care comercializa cearşafuri de pat, ibrice şi tigăi, iar de la 21, era cea mai tânără persoană din Australia care a vândut vreodată asigurări de viaţă în valoare de peste 1.000.000 de dolari în primul său an ca broker.
Allan Pease analizează felul în care oamenii interacţionează în cadrul interviurilor şi negocierilor de vânzări şi propune soluţii de comunicare pentru atingerea succesului. Recunoscut în întreaga lume ca „Mr. Body Language“, Pease a studiat vreme de trei ani, împreună cu soţia sa, relaţiile dintre bărbaţi şi femei. Printre altele, el a concluzionat că în timp ce bărbaţii spun „te ajut la bucătărie?“ vor să comunice, de fapt, „credeam că e gata masa până acum“; când spun „fac multă mişcare în ultima vreme“, înseamnă de fapt „telecomanda nu mai are baterii“; „ce interesant, iubito!“ înseamnă de fapt „tot mai ai ceva de zis?!“ iar când spun „mai odihneşte-te“ însemnă de fapt „nu aud televizorul din cauza aspiratorului“.
Mr. Body Language despre gesturile care ne dau de gol :
DIFERENŢE: Intuiţia este mai dezvoltată la femeile cu copii, deoarece în primii ani de viaţă ai acestora au fost nevoite să se bazeze numai pe canale non-verbale de comunicare. Femeile au între 14 şi 16 zone ale creierului pentru a evalua comportamentul altora, în timp ce bărbaţii au doar între patru şi şase astfel de zone. Femeile vorbesc folosind termeni indirecţi, pentru că se tem că vor părea agresive (nefeminine) într-o abordare directă a subiectului.
TRĂDAT: Într-o confruntare despre creşterea salariilor politicienilor, prim-ministrul australian le compara cu cele ale salariaţilor marilor companii, din funcţii de conducere. Pretindea că salariaţii aveau retribuţii imense în comparaţie cu politicienii. De fiecare dată când menţiona salariile politicienilor, îşi ţinea mâinile foarte depărtate, iar când le menţiona pe ale salariaţilor, le avea mult mai apropiate, trădând faptul că politicienii nu aveau, de fapt, salarii atât de mici.
SEMNALE: Femeile folosesc cinci tonuri diferite pentru a schimba subiectul sau a pune accentul pe ceva într-o conversaţie. Din păcate, cei mai mulţi bărbaţi pot identifica doar trei dintre ele. Rezultatul este că ei pierd deseori ideea într-o comunicare cu o femeie. Într-o zi obişnuită, o femeie rosteşte 9.000 de cuvinte. Îşi schimbă tonalitatea de 7.000 de ori şi foloseşte 5.000 de gesturi şi mişcări. În total, transmite zilnic aproape 24.000 de semnale de comunicare, iar un bărbat doar 10.000.
Extending ASP.NET with HttpHandlers and HttpModules
http://www.devx.com/dotnet/Article/6962/0/page/1
Life inside Google
Un mic exemplu pentru dragii de patroni din romania care nu stiu cum sa-si mai gasesaca angajati in domeni software :)
28.5.07
Ceva vechituri - ce vremuri...
Compact - Cantec pentru prieteniIris-Somn bizar
Iris -Strada taHolograf-Sa nu imi iei niciodata dragostea!
Nicu Alifantis - Balada blondelor iubiri
Cenaclul Flacara - Om bun deschide poarta
Cenaclul Flacara -La o cana cu vin
Cenaclul Flacara -Taina (20 de ani)
Doru Stanculescu - Ai, hai
Zoia Alecu - Oua de roua
Florin Chilian - Zece
Cristian Mungiu a castigat Trofeul Palme d’Or la Cannes
Imagini de la ceremonia de premiere
Secventa din filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile"
Regizorul roman Cristian Mungiu a castigat Trofeul Palme d’Or la Festivalul International de Film de la Cannes cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile"
Visul lui Cristian Nemescu s-a implinit
Cinematografia romaneasca a sarbatorit sambata seara, la Cannes, o victorie trista: filmul lui Cristi Nemescu, „California Dreamin’” (nesfarsit), a luat Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard. Este, probabil, prima data in istoria festivalului cand trofeul e oferit post-mortem.
Mafia din cinematografia romaneasca: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-05-29&id=221424
Tool conversie c# <--> vb.net
For now it only supports from VB.NET to C# and from C# to VB.NET.
To use it you can either:
- Start typing your code.
- Copy and Paste the code in the Code Text Box.
- Translate an entire file using the file upload.
http://www.carlosag.net/Tools/CodeTranslator/Default.aspx
23.5.07
Finala ligii campionilo: Liverpool - Milan: 1-2
you'll never walk alone: http://www.youtube.com/watch?v=0nfFi-_Hb2A
Stergerea fisierelor blocate de procese
Îndepartarea malware-ului fara trimiterea de date catre Microsoft
Cele mai rentabile masini
22.5.07
dotTRACE 3.0 - The Simple And Super Fast Profiler For .NET
JetBrains dotTrace is the complete profiling solution for .NET. It profiles:
- the performance of .NET Framework 1.1 and 2.0 applications
- the memory usage of .NET Framework 2.0 applications
- ASP.NET applications running on Internet Information Server & ASP.NET Development Server
- Windows services
Convenience and ease of use set dotTrace Profiler apart from the many profiling tools built for the Microsoft .NET platform.
PDFKit.NET 2.0
http://www.tallcomponents.com/
21.5.07
Datele se pot stoca pe bacterii, sustin chimistii japonezi
Aceasta forma de memorizare a informatiilor numerice ar putea permite unui laborator sa stocheze date legate de proprietatea intelectuala pe organisme modificate genetic, spun cercetatorii.
"Bacteriile si alte microorganisme care se reproduc pe baza unui cod genetic definit, constituie elemente potentiale de stocare a datelor care suscita un mare interes pentru comunitatea stiintifica", a explicat echipa japoneza in concluziile studiului publicat recent in Statele Unite.
"In comparatie cu compact discurile sau cardurile de memorie, bacteriile sunt extrem de mici, dar pot stoca in genele lor o mare cantitate de date pe o perioada foarte lunga", spun chimistii japonezi.
Cercetarile echipei din Keio, care nu sunt primele de acest gen, aduc un raspuns incipient la problema perenitatii datelor.
"Am dezvoltat o tehnologie care permite stocarea informatiilor in mai multe locuri pe genele unei bacterii, lucru care permite diminuarea riscurilor distrugerii informatiilor in urma mutatiilor genetice ce survin de-a lungul timpului", au precizat chimistii.
Pentru aceste teste, echipa a "imprimat" sub forma criptata pe o bacterie nepatogena (Bacillus subtilis) un mesaj scurt scris cu ajutorul unui procedeu care permite grosso modo sa se transcrie datele alfanumerice in elemente chimice. Acesi compusi chimici sunt inscrisi apoi pe o secventa de gene a bacteriei.
Pentru a regasi datele, este suficient sa se compare genomul normal al bacteriei cu cel modificat, diferentele reveland mesajul criptat. Pe baza unor simulari informatice, echipa japoneza este sigura ca Bacillus Subtilis este o specie satisfacatoare pentru conservarea pe termen lung a datelor voluminoase.
WiX - Windows Installer XML (WiX) toolset
Pentru download: http://sourceforge.net/projects/wix/
Documentatie: http://www.tramontana.co.hu/wix/
16.5.07
Verificarea inregistrarii politei RCA pentru auto
http://cedam.csa-isc.ro/index.php
numarul masinii se introduce fara spatii
Verificarea inregistrarii ITP pentru auto
http://www.rarom.ro/ (la meniul Verificare ITP)
Trebuie introdusa seria Cărţii de Identitate a Vehiculului.
Singleton
In computer programming, a singleton is a common design pattern. It refers to a class which is not meant to be freely instantiated, but is meant to have only one instance. See Singleton pattern. A singleton is also a variable that is only used once in a program, usually indicating a programming mistake. See singleton variable.
15.5.07
Anathema - Comfortably Numb (A Moment In Time)
Vin in concert la Sibiu 15.06.07. Vezi program la: http://www.sibiu2007.ro/ro3/detaliu_eveniment.php?ideveniment=680
Aici e melodia Comfortably Numb (A Moment In Time)
http://www.youtube.com/watch?v=BVr8IBBpmLo
spre comparare pun si originalul :)
http://www.youtube.com/watch?v=YQWszrZHBPI
14.5.07
Despre dragoste - citate de Octavian Paler
Dragoste nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi, dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi puterea. · Cine are apacitatea de a se indragosti, poate avea mereu incredere in iubire si in valoarea omului de care s-a indragostit! · Dragostea e la fel ca o boala pe care daca nu o tratezi se agraveaza…si ca orice floare pe care daca nu o uzi se ofileste… · Iubirea e tot ce dorim, iar in final e tot ce-am avut. · Daca exita un sens al vietii… atunci EA este sensul, daca nu… EA ar trebui sa fie… · Fara dragoste suntem orfani de toate, fara pasiune suntem ca o moara de vant spanzurata in vid! · In iubire se simte mai mult decat e nevoie, se sufera mai mult decat se cugeta, se iseaza mai mult decat se traieste…
Imbunatatiti afisarea fonturilor pe monitoarele LCD
Aveti in sfarsit un monitor TFT, dar parca fonturile sunt mai neclare in comparatie cu cele afisate de vechiul monitor CRT. Ce nu este in regula? Aceasta problema apare din cauza designului ecranului, dar poate fi usor corectata cu functia "ClearType" din Windows XP. Astfel, se imbunatateste afisajul prin adaugarea de pixeli colorati la marginea fontului; marginile apar astfel mai finisate si - de la o anumita distanta de vizionare - mai clare.
Pentru a activa ClearType, deschideti Control Panel, clic pe "Appearance and Themes" si apoi pe "Display" urmat de "Effects" in tab-ul "Appearance". Bifati optiunea "Use the following method to smooth edges of screen fonts" si selectati intrarea "ClearType" din lista.
Alte trucuri: Placa grafica si monitorul trebuie sa suporte o adancime de culoare de cel putin 256 de culori pentru ca sa functioneze ClearType. Obtineti cele mai bune rezultate cu High Color (24 Bit) sau True Color (32 Bit).
Atentie! Daca vreti sa faceti capturi din aplicatii sau Windows, trebuie sa dezactivati temporar functia ClearType. Marginile fonturilor vor aparea ca manjite.
Copierea cailor complete, inclusiv a numelor de fisiere in clipboard
Enervant: Windows nu dispune de o optiune directa de a copia numele unui fisier in clipboard impreuna cu calea sa.
Truc: Deschideti dialogul "Run" cu ajutorul combinatiei de chei [Windows] + [R] sau prin intermediul "Start/Run". Vedeti ca "Open" contine ultima comanda pe care ati introdus-o. In timp ce deschideti dialogul, continutul campului este deja selectat, asa ca nu va ramane decat sa apasati delete pentru a sterge acest continut. Apoi, in Windows Explorer, clic pe fisierul dorit, ale carui nume si cale doriti sa le copiati in clipboad si trageti-l peste fereastra de Run.
9.5.07
A murit Octavian Paler
Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai largi, dar minti mai înguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin;cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.Avem case mai mari, dar familii mai mici, Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multamedicina, dar mai putina sanatate.Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea târziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar. Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile.Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata.Am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am ajuns pana la luna si inapoi dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul,dar nu si prejudecatile noastre.Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata,dar comunicam din ce în ce mai putin. Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestieiincete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilorrapide si relatiilor superficiale.Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate. Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide,scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare de la bucurie la liniste si la moarte. Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior. Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi acest mesaj. Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite,pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate.Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste curand si va pleca de langa tine. Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.Aminteste-ti sa spui "TE IUBESC" partenerului si persoanelor pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima. O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cand sunt sincere. Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mana si sa pretuiesti acel moment pentru ca intr-o zi acea persoana nu va mai fi langa tine.Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai. Tuturor prietenilor mei, va multumesc ca existati!"
8.5.07
7.5.07
Sa vorbim gratis la telefon
Speed Tips For SQL Server SELECT Statements
http://www.sql-server-performance.com/nb_speed_select.asp
Impozite - fisa 200
de asemenea un site interesant despre directionarea a 2% din impozit spre o fundatie, ong... http://www.doilasuta.ro/
Daca nu primesc prin posta plicul cu Declaratia 200, acestia o pot descarca de pe site-ul Ministerului Finantelor www.mfinante.ro, portalul ANAF.
Pentru a descarca documentul, trebuie selectata rubrica „Asistenta contribuabili“, iar formularul 200 se gaseste in sectiunea „Toate formularele, cu explicatii“. Declaratia trebuie completata in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil, iar celalalt se depune personal la administratia financiara sau se trimite prin posta, prin scrisoare recomandata.
Romanii pot decide sa doneze 2% din impozitul pe care il platesc pe venitul realizat anul trecut catre o organizatie nonprofit. Pentru aceasta, contribuabilii vor completa formularul 230 pe care trebuie sa-l depuna la administratia financiara tot pana pe 15 mai.
pentru donare Ronua (Aurelian): http://ronua.ro/CS/forums/post/6948.aspxdate pentru 2009:
- Nume organizație : Asociația eXperților în Tehnologia Informației din România
- Cod Fiscal : 17554132
- Cont IBAN : RO18 BUCU 0125 1475 2511 RO01 deschis la ALPHA BANK
System Stored Procedures (Transact-SQL)
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms187961.aspx
General Extended Stored Procedures
xp_cmdshell
xp_logininfo
xp_enumgroups
xp_msver
xp_findnextmsg
xp_revokelogin
xp_grantlogin
xp_sprintf
xp_logevent
xp_sqlmaint
xp_loginconfig
xp_sscanf
Vezi mai multe la: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms187389.aspx
CREATE TRIGGER
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa258254%28SQL.80%29.aspx
SQL Server Replication
- Load balancing. Replication allows you to disseminate your data to a number of servers and then distribute the query load among those servers.
- Offline processing. You may wish to manipulate data from your database on a machine that is not always connected to the network.
- Redundancy. Replication allows you to build a fail-over database server that’s ready to pick up the processing load at a moment’s notice.
http://databases.about.com/cs/sqlserver/a/aa041303a.htm