Faceți căutări pe acest blog

14.5.07

Imbunatatiti afisarea fonturilor pe monitoarele LCD

Imbunatatiti afisarea fonturilor pe monitoarele LCD

Aveti in sfarsit un monitor TFT, dar parca fonturile sunt mai neclare in comparatie cu cele afisate de vechiul monitor CRT. Ce nu este in regula? Aceasta problema apare din cauza designului ecranului, dar poate fi usor corectata cu functia "ClearType" din Windows XP. Astfel, se imbunatateste afisajul prin adaugarea de pixeli colorati la marginea fontului; marginile apar astfel mai finisate si - de la o anumita distanta de vizionare - mai clare.

Pentru a activa ClearType, deschideti Control Panel, clic pe "Appearance and Themes" si apoi pe "Display" urmat de "Effects" in tab-ul "Appearance". Bifati optiunea "Use the following method to smooth edges of screen fonts" si selectati intrarea "ClearType" din lista.

Alte trucuri: Placa grafica si monitorul trebuie sa suporte o adancime de culoare de cel putin 256 de culori pentru ca sa functioneze ClearType. Obtineti cele mai bune rezultate cu High Color (24 Bit) sau True Color (32 Bit).

Atentie! Daca vreti sa faceti capturi din aplicatii sau Windows, trebuie sa dezactivati temporar functia ClearType. Marginile fonturilor vor aparea ca manjite.