Faceți căutări pe acest blog

1.11.07

Adresele de internet s-ar putea epuiza până în 2010

Furnizorii de internet trebuie sa lanseze de urgenta noua generatie de adrese de internet, unii utilizatori fiind in pericol sa nu mai poata accesa internetul in cativa ani, informeaza Associated Press. Fiecare dispozitiv care se conecteaza la internet primeste un IP unic, dar numarul acestora este limitat. Mai mult, ar urma sa sa termine pana in 2010.

In prezent este folosit sistemul IPv4, care ofera aproximativ 4 miliarde de adrese. Sistemul IPv6, dezvoltat in urma cu 10 ani, ar trebui lansat in pana in 2010 pentru a se evita o criza de IP-uri. Daca limita sistemului IPv4 ar fi atinsa, alti utilizatori nu ar mai putea accesa internetul.

Computerele, serverele, routerele si alte dispozitive online sunt compatibile cu sistemul IPv6, dar furnizorii de internet nu l-au implementat pana acum. Sistemul IPv6 va putea furniza suficiente adrese astfel incat sa nu mai fie nevoie de un alt sistem asemanator zeci de ani.

Cele doua sisteme nu sunt compatibile, astfel incat furnizorii de internet trebuie sa detina doua sisteme separate, pe care sa le ruleze in paralel.

Sursa: AP