Faceți căutări pe acest blog

29.11.07

Alimentele care ne ajută să reducem nivelul colesterolului

Nutriţioniştii americani au ajuns la concluzia că cinci alimente trebuie incluse la fiecare masă pentru ne menţineun nivel scăzut al colesterolului. Migdalele au fost incluse pe această listă. S-a dovedit că migdalele reduc cu 4,4% colesterolul rău, dacă se consumă câte 100 de grame zilnic. Mai mult, grăsimea monosaturată din compoziţia migdalei este cea mai sănătoasă grăsime. Un alt aliment important este ovăzul. Fibrele solubile care se găsesc în ovaz duc la o scădere drastică a colesterolului. Fie că e consumat sub formă de terci sau sub formă de zeamă de ovăz, această cereală reuşeşte să neutralizeze acizii care duc la formarea colesterolului. Deja se ştie că acizii graşi omega-3 din peşte ajută la prevenirea cancerului. Se pare că, aceiaşi acizi ajută la lupta împotriva colesterolului.
Acizii graşi omega-3 se găsesc în cantităţi mari în somon şi în ton. Este bine ca un adult să ia în jur de 1,5-3 grame de acizi omega pe zi. O pătrime de somon matur conţine chiar această cantitate de acizi. La fel ca şi peştele, vinul roşu, deşi se ştie că ajută inima, ajută şi în lupta cu colesterolul.
Un pahar de vin este un anti-inflamator pentru artere şi ajută la menţinerea unui nivel scăzut de colesterol. Flavonoizii din vin sunt cei care aduc aceste beneficii. Totuşi, de reţinut este faptul că cine bea mai mult, nu înseamnă că e mai sănătos. Este recomandat ca o femeie să bea un pahar de vin pe zi iar bărbatul două pahare. Ultimul aliment recomandat în lupta cu colesterolul este soia. Specialiştii recomandă să consumăm 25 de grame pe zi. (sursa : Gandul)