Faceți căutări pe acest blog

5.12.07

De 1 Decembrie, am pus bombe pe Aeroportul Baneasa

http://www.catavencu.ro/la_zi/din_editia_print/ancheta_de_1_decembrie_am_pus_bombe_pe_aeroportul_baneasa.html

Vineri, 30 noiembrie. Ziua Nationala era din ce in ce mai aproape. O simteam cum vine. Huruia din tancuri. Ne blocase deja traficul. Stateam in masina si ne gindeam: „Ba, noi chiar nu facem nimic ca sa marcam acest maret moment? Uite, hai sa mergem pe un cimp, sa ne taiem un pic la un deget si sa varsam citeva picaturi de singe pe glia stramoseasca. Jertfa pentru patria-muma! Nt-nt-nt, nu merge, trebuie sa mergem si la farmacie sa luam spirt ca sa ne punem la rana... E complicat si e si penibil sa ceri doar spirt la farmacie. Atunci, alta varianta, hai sa presaram in Piata Universitatii, pe sosea, 3.000 de cutii de piuneze si sa arboram banner-ul: «Pe aici nu se trece!». Hai, maaaa, ce naiba, sintem nebuni, pai nu mai trecem nici noi! Cum mai ajungem acasa? Ne asteapta nevestele. Si asta n-ar fi o problema, dar cum sa ne permitem sa intirziem la amante?“. Pina la urma, din toate variantele de sacrificiu patriotic, juriul compus din doi oameni blocati in trafic a ales: sa punem o bomba la un avion garat intr-un aeroport romanesc international. Ce proasta idee! Ne-a iesit, dar a fost atit de simplu, ca ne-am si plictisit.

E atit de banal sa arunci un aeroport romanesc in aer,
ca-mi vine sa si casc. Nu-ti trebuie decit o salopeta de salahor in constructii, o casca de santierist si, daca chiar esti un terorist foarte exigent, care tine la detalii, o masina rapciugoasa, tip Dacia papuc, an de fabricatie 1986. Se accepta si 1984. Va prezentam imediat schema atentatului cu care puteti face pulbere un aeroport international romanesc, cu rugamintea sa n-o dati mai departe, mai departe de granitele NATO.

Am ales Aeroportul Baneasa. Din cel putin doua motive. Unu, e mai aproape de Arcul de Triumf, pe unde trec de 1 Decembrie competentele unitati care asigura siguranta nationala. Si doi, dar mai important, e mai aproape de redactie, deci ne era mai la indemina.

Ne-am imbracat in tinuta clasica a unui zilier constructor. Pentru teroristii care vor planul mura-n gura, ne vedem fortati sa dam niste detalii. Adica una bucata salopeta peste flanela decolorata si maiou, spalacit, made in China (eu, Alexandru Cautis) si halat muncitoresc bleumarin peste una bucata geaca luata cu trei milioane din Metro Baneasa, pe care o gasea cu doar 50 de euro la Tati-Paris, dar s-a grabit (eu, Catalin Prisacariu). Hai, nu ziceti ca-i scump, ca are Al-Qaeda bani.

Am luat doua lopeti cu noi (din pacate, n-avem detalii tehnice pentru Al-Qaeda, sint niste lopeti clasice), ca sa aratam ireprosabil a muncitori pusi pe treaba. Plus una bomba. Bomba tare, dar de jucarie, pentru care ma vad nevoit sa-i multumesc lui Rares, fiu-meu de sase ani, care mi-a ingaduit sa folosesc in interes national grenada lui de plastic. Multam, Rares, esti un brav roman, sterge-te la cur, te rog.

Masina tip papuc. Ziceam si mai devreme, nu e obligatorie. Va trebuie doar daca aveti de transportat o cantitate mai mare de explozibil. Altfel, puteti sa patrundeti si pe jos in incinta Aeroportului Baneasa. Zece grenade va intra in buzunar lejer.
E, aici e aici. Va trebuie o… un soi de parola ca sa intrati cu bomba nestingheriti in aeroport. Ati dat neste bani pentru revista, deci consideram ca ati achitat taxa de parola pentru un atentat la Aeroportul Baneasa. Parola este… – taaaaa-raaaram-tam-tam – „Salut“. Se accepta si „Hai noroc, ma“ sau orice alta formula de salut de santier.
Asta e tot!!! Imbracati ca niste salahori, cu o masina care reuseste performanta de a rula 5 km, fara ca soferul sa se vada nevoit sa sufle in jigler, stiind sa ziceti pe romaneste „Salut“, puteti penetra nestingheriti, de cite ori vreti, filtrul de paza al Aeroportului International Baneasa.

Trecem la exemplificare practica:
Niste baieti, subsemnatii, in costumatie muncitoreasca, cu niste caschete de santier pe cap, pe care scrisesem cu o carioca „Al-Qaeda company“ si „Al Aca-eda Industry“, care nu aveau nici o treaba cu aeroportul, au reusit sa intre necontrolati si nebifati nicaieri, cu tot cu masina tip bena, in Aeroportul International Baneasa, pe 30 noiembrie 2007. Baieti finuti (saru’ mina, mama, saru’ mina, tata), n-au scuipat si n-au facut pipi in incinta securizata a aeroportului, dar au pus acolo niste bombe. De jucarie.
Ce au facut acesti baieti de caracter, dar totusi caracter neautorizat, in incinta Aeroportului International Baneasa, vedeti in continuare:
Pai, am intrat in aeroport ca niste fantome, pe poarta dinspre Drumul Potcoavei. Fiind imbracati in costumatie de muncitor clasic, am zis doar „Salut“ si paznicul aeroportului ne-a deschis imediat. Ca si cum era o garantie ca, fiind imbracati in salopeta si stiind sa zicem „salut“, nu puteam fi decit bine intentionati.

Ne-am plimbat nestingheriti pe linga cisterne cu kerosen. Le-am filmat si fotografiat.
Am mers cu masina, dar si pe jos, pe pista pe care veneau si plecau avioane. O situatie unica in lume! Inchipuiti-va un pilot la mansa unui avion proaspat aterizat sau a unuia gata de decolare, care se vede nevoit sa acorde prioritate de trecere unor pietoni care traverseaza nonsalanti, in acel moment, pista. „Stai, tataie, ce tot dai claxon la avion, nu vezi ca avem papornite de carat?! Bine ca esti tu smecher si ai avion!“

Am lipit una bombita, de plastic, de coada unui Boeing.
Ne-am filmat nonsalanti intr-o zona de maxima securitate, unde nu e permis sa faci poze nici cu aparate de jucarie. Am facut schimb de camere. Prisacariu l-a filmat pe Cautis cind punea bomba la Boeing, apoi Cautis l-a filmat pe Prisacariu plimbindu-se pe pista de rulare. Un avion al My Air se pregatea in spatele lor de decolare. Deci regia a fost excelenta, sincronizarea perfecta, n-a fost nevoie sa tragem duble. Asteptam niste oferte de serviciu de la Al Jazeera. Operator-atentator TV.

Si acum, poate cea mai tare chestie: linga Aeroportul Baneasa este Romaero, locul in care se repara avioanele. La Romaero ajungi pe aceeasi portita, la care intri zicind un simplu „Salut!“. In momentul in care noi puneam bombe la Baneasa, la Romaero se pregatea de decolare un avion militar Hercules. Avioanele militare Hercules sint mindrie nationala, avem vreo trei si ne-au costat cam un sfert din bugetul Apararii pe un an. Ei bine, teroristul de ocazie Alexandru Cautis a reusit sa puna mina pe Hercules-ul asta, pe bot, pe roti, unde ii sta bine unei bombe sa fie amplasate. La un moment dat a venit un tip care l-a rugat pe Cautis sa-i dea un pix. Pe casca lui Cautis scria „Al-Qaeda company“, lucru irelevant in preajma unui avion militar romanesc. I-am dat pix si a inceput sa intocmeasca procesul de predare-primire. Avionul fusese reparat si era bun de zbor. Deci il puteau da in stare perfecta, cu tot cu bomba instalata. Iar seful de service, sau ce era el, a mai luat si pixul cu care dadea avizul de garantie chiar din mina teroristului.

Ce puteam face de 1 Decembrie daca eram cu adevarat teroristi
– In bena masinii, care nu a fost deloc controlata la intrare, ca si pasagerii din interior, puteam avea niste bazuci, un aruncator de rachete, 100 de kilograme de Semtex, 50 de kilograme de C4, 50 de kilograme TNT. Nu rideti, colegul Stefan Agopian chiar stie sa prepare TNT.
– Puteam lasa, in loc de aeroport, un mare crater.
– Puteam pune o bomba cu ceas la un avion, care sa explodeze fix la Roma, Paris, Londra, unde voiam noi.
– Puteam sa mergem la pasagerii care tocmai se imbarcau de zbor si sa le pasam niste pistoale. Pasageri care fusesera trecuti prin filtrul SRI, ca sa nu aiba – Doamne fereste! – vreo unghiera periculoasa la ei.
– Puteam monta o bomba pe Hercules, sa explodeze direct intr-o tabara militara internationala.
– Puteam arunca in aer, asa, doar ca efect artistic, si citeva cisterne cu kerosen.

Si toate astea de Ziua Nationala a Romaniei, poate chiar in timpul paradei militare, care a iesit ireprosabil, desigur.
Apropo, iata si niste declaratii luate pe 1 Decembrie unui oficial, care la ora asta putea fi mort, daca nu macar dat jos din functii.
Stefan Mladin, director Aeroport Baneasa: „Paza o asigura o firma privata de paza (Shelter Security), SRI-ul, dar si Politia de frontiera. Aeroportul e securizat 100%“. Ca sa va convingeti ce dreptate are dom’ Mladin, intrati pe site-ul www.catavencu.ro sa vedeti filmul cu noi punind bombe la Baneasa.