Faceți căutări pe acest blog

26.8.08

Cele mai periculoase joburi din Statele Unite

Desi procentul oamenilor care sufera accidente la locul de munca este destul de mic in Statele Unite, totusi expertii arata ca in unele domenii de munca precum industria constructiilor, standardele de siguranta nu sunt inca bine puse la punct.

In consecinta, revista Forbes a intocmit un clasament al celor mai periculoase activitati din Statele Unite ale Americii.

Cea mai putin periculoasa meserie intrata in top este aceea de politist. Conform datelor, media mortalitatii pentru aceasta activitate este de 21,4 la 100.000 de politisti. Anul trecut, au murit in SUA nu mai putin de 143 de politisti.

Cu o rata ceva mai mare, de 22,8 la 100.000 de muncitori, se afla gunoierii. Specialistii de la Forbes considera ca muncitorii care strang gunoiul sunt expusi de multe ori unor conditii grele de munca.

Daca e periculos sa fii gunoier, atunci si mai periculos e sa fii sofer. Rata mortalitatii in randul soferilor este de 26,2.

Pe pozitia a saptea se afla electricianul. Acesta este expus riscurilor de a cadea de pe stalpi, dar, mai intai de toate, exista pericolul ridicat de electrocutare.

Cei care lucreaza in constructii si care sunt specializati in montarea de acoperisuri se afla pe locul 6. Rata mortalitatii este de 29,4 la suta de mii de muncitori.

Surprinzator sau nu, sa fii fermier in Statele Unite este mai periculos decat sa fii electrician. Rata mortalitatii in randul fermierilor in cazuri de accidente de munca este de 38,4 la suta de mii. Analistii Forbes arata ca motivul este urmatorul: fermierii sunt obligati sa lucreze cu masini grele precum combine sau tractoare, care pot constitui o sursa de accidente.

Muncitorii din industria otelului se afla pe locul al patrulea, cu o rata a mortalitatii de 45,5 la 100.000 de muncitori, iar pe locul al treilea se afla pilotii de avioane (66,7 la suta de mii).

Din nou avem parte de o prezenta surprinzatoare. Pe locul al doilea in topul celor mai periculoase meserii este taietorul de lemne. Rata mortalitatii este foarte ridicata: 86,4 la suta de mii.

Cea mai pericolasa meserie din SUA este... pescarul. Rata mortalitatii este de 111,8 persoana la 100.000 de oameni. Vorbim de pescarii profesionisti, care pescuiesc cu ajutorul pescadoarelor in largul marii. Rata ridicata a mortalitatii se datoreaza faptului ca acestia muncesc in conditii meteorologice adesea defavorabile si de multe ori se afla in situatii in care nu li se pot acorda ajutoare.

Sursa: Forbes