Faceți căutări pe acest blog

9.7.10

Cele mai bune staţiuni în care să mergi cu copiii

sursa:ziarul gandul

Pentru ca adulţii să nu se întoarcă din vacanţă mai stresaţi decât au plecat, unele hoteluri se străduiesc cât pot să le facă mai uşoară "munca" de părinte. Îi amuză pe copii la minicluburi, le fac program complet de joacă şi le aduc în cameră cutii muzicale.


La Ela Quality Resort, din Belek,partea de lux a Antalyei, părinţii pot sta liniştiţi, pentru că, în complex, copiii au parte cam de tot ce şi-ar putea dori. Hotelul are o recepţie pentru copii, aceştia putându-se caza singuri, asemeni adulţilor. În timpul sejurului, cei mici beneficiază de programe speciale pe terenul de joacă, baby-sitting şi minidisco. În complex se află un restaurant pentru copii, cu produse naturale şi un miniclub. Părinţii îşi pot urmări pe un ecran tv odraslele aflate la joacă şi, chiar dacă nu stau tot timpul cu ochii în televizor, au la ei un pager pe care sunt anunţaţi imediat dacă există vreo problemă cu cel mic. În duplexurile familiale pe două nivele, există cutie muzicală, ursuleţ, cadă pentru copii, minihalat de baie, încălzitor de biberon şi cutii de lapte. Un sejur în complexul all-inclusive costă între 867 şi 1212 euro de persoană, incluzând transportul cu avionul.

Ramada Resort Aquaworld din Budapestaeste o altă destinaţie ideală pentru familiile cu copii şi asta pentru că hotelul de 4 stele, care include şi cel mai mare acqualand acoperit din Europa, se află doar la trei ore distanţă cu maşina de Timişoara. Un sejur de o săptămână aici costă 437 de euro de persoană, în vreme ce copiii de până la 14 ani au gratuitate. Complexul dispune de spaţii speciale pentru copii şi de o piscină pentru distracţii acvatice, totul sub supraveghere. Bazinele pentru cei mici sunt accesorizate cu tobogane şi elemente de distracţie, cu o sală cu jucării şi un spaţiu dedicat mamei şi copilului. Există chiar şi o sală de banchet unde poţi organiza o petrecere pentru copilul tău, dacă-ţi doreşti asta.

Complexul de cinci stele Aqua Fantasy, din Kusadasi, face risipă de imaginaţie acvatică. Copiii mai mici se pot juca în piscine în care există o corabie a piraţilor, o broască şi un crocodil prietenos, în timp ce puştii mai mari şi mai curajoşi se pot da pe tobogane cu apă, care mai de care mai sepctaculoase. Copiii de până la doi ani nu plătesc nimic, iar de până la 11 ani, doar biletul de avion şi taxele de aeroport, cazarea fiind gratuită. Un pachet turistic în complexul all inclusive costă minimum 596 de euro de persoană. Cât timp copiii se află la joacă, părinţii se pot relaxa la piscină sau pot alege unul dintre cele şapte restaurante şi 11 baruri din complex.

Hotelul Almyra, din Paphos, Cipru, îi răsfaţă şi pe copii, şi pe adulţi deopotrivă. Hotelul are un design modern, cu canapele de un alb imaculat, candelabre mari şi piscine negru-ardezie, care îi va încânta pe părinţi, şi servicii excelente pentru copii, scriu cei de la Sunday Times. Acolo există o piscină pentru copii, teren de joacă cu gazon, club pentru copii, iar cei mici găsesc în camere halate şi papuci pe măsura lor. În plus, la culcare, cei mici pot suna la recepţie pentru a comanda lapte (gratuit) şi prăjiturele. Dacă părinţii cer acest lucru dinainte, copiii pot beneficia în timpul sejurului de mâncare organică. În plus, personalul hotelului le pune la dispoziţie sterilizatoare de biberoane şi leagăne şi schimbă saltelele micuţilor, ori de câte ori este nevoie. Un sejur de opt nopţi la Almyra costă, în septembrie, 800 de euro de persoană.

Pentru familiile cu aptitudini sportive, clubul La Manga, din Murcia, Spania, este ideal. Acolo copiii pot învăţa, în timpul modulelor de cinci zile, să joace fotbal, tenis, golf sau rugby. Sau pot face mountain-biking, snorkeling, schi nautic ori scuba diving. Serile şi le pot petrece la discotecă sau karaoke sau pot juca tenis de masă. O săptămână de cazare la club La Manga costă în august 955 de euro pentru două persoane.