Faceți căutări pe acest blog

5.11.10

Fitness pentru creier

http://www.jocurile.us/jocuri/Copacul-mintii.html

sursa romanialibera

Anumite exerciţii, care pot fi făcute şi pe computer, te ajută să dezvolţi noi legături între neuroni şi să ai un tonus cognitiv mai bun.

Te poţi relaxa şi scăpa de stres cu ajutorul unor „exerciţii pentru minte", un fel de teste psihologice, care îţi pun capul la contribuţie, fără să te obosească însă.

Se practică 30 de minute pe zi

Astfel de exerciţii îmbunătăţesc memoria, cresc puterea de con centrare, te ajută să fii mai rapid în luarea deciziilor. Ca să ai re zultate este nevoie să le faci constant, timp de trei săptămâni, aproape zilnic sau măcar la două zile. „Aşa cum antibioticele se iau riguros, tot aşa aceste exerciţii trebuie practicate zilnic, timp de 30 de minute", spune Stelian Marian, director general Synergon Con sulting, firma care a adus CD-ul „Brain Fitness" pe piaţa din România. Cercetătorii în neuroştiinţe au arătat că aceste tehnici de exer sare mentală pot face diversele reţele de neuroni să funcţioneze mai bine. „Nu se vor naşte alţi neuroni, dar este posibil să dezvoltaţi noi legături între ei, să aveţi un tonus neurologic şi cognitiv mai bun".