Faceți căutări pe acest blog

17.4.07

Niste carti interesante pe care vreau sa le cumpar

„Bolile şi Istoria“, de F. Cartwright şi M. Biddiss
  • Scrisă iniţial în 1972 de către un medic şi un istoric şi revizuită ulterior de mai multe ori, cartea reuşeşte să dea consistenţă şi simplitate noţiunilor abstracte pentru profanii în medicină şi detalii spumoase despre momente importante din istoria omenirii pentru împătimiţii de istorie.
  • „Bolile şi Istoria“ urmăreşte influenţa pe care diferitele boli au avut-o asupra civilizaţiilor, armatelor sau liderilor de-a lungul istoriei, enunţând efecte sociale şi politice ale bolilor asupra societăţilor. Molimă, holeră, sifilis... Chiar şi cei mai puternici şi mai influenţi indivizi sau societăţi pot fi, sau au fost, dramatic slăbiţi sau învinşi de boli. Atena sau Roma au fost afectate şi duse spre decădere mai mult de molimi decât de invadatori, iar maladiile făceau mai multe victime, în timpul războaielor marcante, decât inamicii.
  • Acum poate că în Europa un program de combatere a maladiei Ebola sună neinteresant. Dar poate că dacă pe europeni i-ar fi interesat ceva mai mult holera când aceasta a izbucnit cu toată violenţa în delta Gangelui în 1817, aceasta nu ar mai fi făcut ravagii în 1833 în cea mai mare parte a continentului nostru.

Memorialul Durerii. O istorie care nu se invata la scoala

  • Cartea este insotita de 36 de DVD-uri, editate de TVR Media si Humanitas Multimedia, care contin documentarele cunoscutului serial produs si difuzat de Televiziunea Romana si realizat de Lucia Hossu Longin.