Faceți căutări pe acest blog

31.7.08

Top 10 cele mai bune beri din lume

Iata topul celor mai bune beri ale acestei veri, de care, din pacate, romanii se pot bucura in foarte putine locuri din tara:
Adnams East Green: "Bea bere si salveaza planeta!" este deviza celei mai bune beri, care se poate gasi si in Romania.
Fuller’s Organic Honey Dew, bere importata din America de Sud, cu o consistenta usor cremoasa si o aroma intensa de miere.
Meantime IPA, considerata berea blonda speciala care "l-a improspatat" pe Rajul Indiei in secolul 19, este o bautura extrem de apreciata, poate si pentru gustul sau intens piperat si cu aroma de citrice.
Shepherd Neame Whitstable Bay este o bere importata din Noua Zeelanda, cu un gust picant si o aroma de flori si citrice.
Budweiser Budvar, cea mai celebra bere din lume, este imbunatatita cu malt din Moravia, hamei floral Saaz si apa minerala de izvor si are un usor gust amarui de vanilie. Budweiser, cea mai populara bere din Statele Unite, este cunoscuta in toata lumea dupa reclamele sale trasnite. Wazzz up?
Duvel, in traducere "diavol", este o bere suculenta, obtinuta prin trei procese succesive de fermentatie (doua in berarie si una chiar in sticla, dupa imbuteliere).
St Austell Clouded Yellow este o bere obtinuta dupa o reteta germana, cu vanilie, dar si cu aroma intensa de banane.
Young’s Kew Gold: La fiecare sticla vanduta, firma Young’s face cate o donatie in contul Gradinii Botanice Regale.
Brakspear Oxford Gold este o bere engleza de renume, fabricata printr-un procedeu special de fermentatie.
Goose Island IPA, una dintre cele mai bune beri din lume, se consuma in combinatie cu o felie de portocala si biscuiti sarati.