Faceți căutări pe acest blog

13.2.08

Cum sa ne trezim mai plini de energie in fiecare dimineata

În fiecare zi, după ce ne trezim, există anumite trucuri care ne pot face să ne simţim bine pe tot parcursul zilei, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Consumul unor alimente, anumite mişcări sau gesturi ne pot face să ne simţim excepţional şi să avem o zi de succes, susţin specialiştii. Mai mult, dimineaţa este momentul ideal pentru a grăbi ritmul metabolismului şi pentru a mai da jos din ţesutul adipos. Deşi este destul de greu să ne trezim dimineaţa şi să părăsim patul, trebuie să facem acest lucru din diferite motive. Pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai uşor, este bine ca înainte de culcare să pui la vedere un bilet, pe care să fie scris ceva interesant care va avea loc a doua zi.
O cameră colorată ajută o persoană să fie cât mai optimistă
Cercetătorii spun că oamenii se trezesc într-o dispoziţie proastă pentru că pe timpul somnului au loc diferite modificări hormonale. O altă metodă, pe care o putem folosi pentru a ne trezi mai uşor, este aceea de a micşora temperatura din cameră. O temperatură mai scăzută (nu trebuie să se exagereze) poate face o persoană să se trezească mai uşor. Acest lucru se întâmplă pentru că sângele circulă mai intens. Pentru o atitudine cât mai pozitivă este recomandat ca în cameră să fie cât mai multe culori. O cameră colorată, indiferent că e vorba de zugrăveală, de anumite obiecte sau de aşternuturi, face creierul să reacţioneze dimineaţa şi creşte sentimentul de optimism. În cazul femeilor este şi mai bine să aibă lângă ele, atunci când se trezesc, un buchet de flori proaspete.
O metodă pentru obţinerea de mai multă energie pe tot parcursul zilei este să ne trezim când sună prima dată ceasul. Cu toate că suntem tentaţi să închidem alarma şi să mai dormim câteva minute, trebuie ştiut că această atitudine nu ajută deloc. Creierul ştie că nu se va putea odihni mai mult, pentru că în câteva minute alarma va suna din nou, susţin cercetătorii. Astfel, somnul nu va intra în cea de-a doua faza, faza cea mai odihnitoare. Cel mai bine este să ne trezim când ceasul sună prima dată, spun specialiştii. În acel moment, nivelul de energie este ridicat. Cele câteva de minute în plus de somn ne fac să ne simţim fără vlagă şi să pornim fără entuziasm în noua zi, avertizează oamenii de ştiinţă. Odată ce te trezeşti, este bine să-ţi vizualizezi ziua într-un mod cât mai plăcut şi alert.
O astfel de gândire pozitivă îi dă corpului un surplus de energie. Pe timpul nopţii, organismul pierde multe lichide. De aceea, dimineaţa este bine să bei un pahar mare cu apă rece. Apa revigorează organismul instantaneu. S-a dovedit că şi o scădere de două procente a apei din organism poate duce la apariţia oboselii fizice şi psihice. Tot pentru o dimineaţa excelentă trebuie lăsată lumina naturală să intre în cameră. Lumina naturală stimulează ceasul biologic al fiecăruia dintre noi şi duce la activarea neuronilor responsabili de trezire din creier, explică medicii.
Sexul sau mişcarea de dimineaţă – soluţie de bună dispoziţie
O altă metodă de îmbunătăţire a stării de spirit dimineaţa este masajul. Este recomandat ca fiecare dintre noi să îşi facă un masaj facial. Acest masaj pune sângele în circulaţie, dă feţei un aspect plăcut şi binedispune. De asemenea, cine are posibilitatea poate să aleagă să facă sex în fiecare dimineaţă. O partidă de sex matinală ajută la instalarea stării de bine, la creşterea nivelului de testosteron, de dopamină (hormon care ajută la creşterea energiei) şi al oxitocinei (hormon care alungă irascibilitatea).
Nu în ultimul rând, este recomandată mişcarea, măcar 15 minute în fiecare dimineaţă. Indiferent de gen, câteva mişcări de aerobic nu strică nimănui, mai spun specialiştii. Exerciţiile fizice ajută la punerea sângelui în mişcare şi chiar la arderea stratului adipos. În paralel, trebuie să se ţină cont şi de alimentaţie. Un pahar de suc natural, din fructe proaspăt stoarse, este exact ce are nevoie organismul pentru a funcţiona la capacitate maximă întreaga zi.(sursa : Gandul)