Faceți căutări pe acest blog

11.4.08

Opt alimente care va salveaza inima

Iaurt.
Mâncaţi iaurt cu puţine grăsimi sau chiar deloc la micul dejun sau la gustare. Acesta conţine cu 50% mai mult calciu şi potasiu decâtlap tele sărac în grăsimi, minerale care ajută la scăderea presiunii sângelui. Studiile au ară tat că per soanele care au con sumat aceste două mi nerale şi care şi-au menţinut scăzut nivelul de sare, şi-au redus presiunea sistolică şi dia stolică a sângelui. Scăderea a fost vizibilă mai ales la hipertensivi, dar iaurtul este benefic şi pentru oamenii sănătoşi. Conţinutul bogat în săruri minerale este benefic pentru pereţii arte relor: împiedică apariţia tulbu rărilor de ritm cardiac, favorizează obţinerea valorilor tensionale normale şi relaxează pereţii vaselor de sânge
Dacă nu vă place iaurtul, consumaţi lapte cu puţine grăsimi sau folosiţi-l ca ingredient în alimentele pe care le preparaţi zilnic, vă sugerează nutriţionistul Susan Moores. Sfatul de a con suma lactate fără grăsimi nu este valabil pentru copii, care au nevoie de acestea pentru buna funcţionare a creierului.
Ulei de măsline extravirgin.
Acesta este bogat în grăsimi mononesaturate care pot scădea nivelul colesterolului „rău“. Uleiul de măs line este un an tio xidant ca re aju tă la con tracţia cardiacă.
Usturoi.
Dacă mâncaţi zilnic câţiva căţei de usturoi, vă scade nivelul colesterolului. Doi-trei căţei de usturoi pe zi împiedică de punerea colesteroului pe vasele de sânge, scad nivelul colesterolului rău şi-l cresc pe cel bun. În plus, reduc nivelul trigliceridelor din sânge. Specialiştii vă recomandă să adău găţi usturoiul în mâncărurile pe care le gătiţi sau să-l puneţi în maioneza săracă în grăsimi pe care o consumaţi la sandvici.
Migdale.
200 de grame de migdale pe zi scad nivelul colesterolului rău cu 13-20%, reducere comparabilă cu cea produsă de anumite medicamente.Migdalele conţin multă vita mina E, antioxidant care protejează celulele de o serie de deteriorări care pot cauza ateroscleroză. În plus, migdalele sunt o sursă bună de calciu.Studii realizate pe o perioadă de trei ani au arătat că 50 de grame de migdale pe zi reduc riscul cardiovascular de două ori prin creşterea colesterolului bun.
Ardei iute.
Dacă-l adăugăţi în mân care, ardeiul iute previne creşterea zahărului din sânge, arată un studiu nou. Excesul de glucoză în sânge duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Portocale.
Un fruct are doar 65 de calorii şi conţine o fibră care dă senzaţia de saţietate şi ţine sub control colesterolul. „Portocalele conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului sanguin.
Somon.
Acest peşte este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Ome - ga 3. „Acizii graşi Omega 3 cresc nivelul colesterolului bun şi scad nivelul trigliceridelor mai mult decât orice medicament. Recomandarea ar fi să consumaţi zilnic 300 de grame de somon pe zi.
Fasole neagră.
Puţine alimente conţin tot atâta magneziu ca fasolea negră. O cană din acest produs furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral care previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.